Ny Bro i Parken

Sakskøbing

Lolland

2019-2020

Den Gamle Bro i Parken er udtjent. Gennem et tæt samarbejde med Bygherre og René Lærke fra Træsmeden, har jeg haft til opgave at projektere en Ny Bro i Parken.

 

Til trods for, at broen ikke er særlig gammel, har kvaliteten af træet - samt uhensigtsmæssige samlingerne mellem broens forskellige materialer - bidraget til at broen allerede er udskiftningsparat. Belægninger er rådnet op og de bærende vanger er forgået i en sådan grad, at de ikke kan reddes.

 

Min opgave har været at registrere og opmåle broen, samt udarbejde tegninger som grundlag for en Ny Bro i Parken.

 

Vi har haft særligt fokus på forslag til nye samlingsdetaljer, for bl.a. at undgå de vandlommer, som den eksisterende konstruktion har lidt meget under.

 

Målet har været at sikre så lang en levetid på den nye bro, som de valgte materialer kan levere, uden at gå på kompromis med det arkitektoniske udtryk og broens tilhørsforhold til sine omgivelser. At sikre en løsning som forbliver ærlig over for broens æstetik og historie, både i materialeholdning og udformningen, og derved sikre at havebroen bibeholder sin autentisitet og tilhørsforhold til stedet og den overordnede fortælling.

 

Broen forventes opført ultimo 2020.

HALLO:

T: 2826 5410

E: sune@betak-arkitekter.dk

Sundevedsgade 13

1751 København V.

CVR nr.: 40062548